چاقو نیمچه کره ای که بیشتر از هر چیز دیگری به شکل دست و پا زدن است، دارای تیغه ای صاف و ضخیم است.
این کار باعث میشود تیغه از میان کره راحتتر سر بخورد، و همچنین آن را بدون خراشیدن خردههای دیگر مانند سایر چاقوهای رومیزی پخش کنید.
چاقوی استیک از نظر شکل شبیه به چاقوی نان است، هرچند کوچکتر و با انتهای نوک تیز.
تیغه دندانه دار بریدن گوشت های سفت تر، به ویژه استیک ها را آسان تر می کند.
در حالی که موارد ضروری ذکر شده در بالا می تواند تقریباً برای هر سبزیجاتی که باید برش دهید مفید باشد، چند چاقو وجود دارد که به طور خاص برای کمک به آسان کردن روند بریدن برخی از سبزیجات معمولی ساخته شده اند.
چاقوی لایه بردار از نظر اندازه شبیه به چاقوی صاف کننده است، هرچند باریک تر و با تیغه مقعر.
هر دو تیغه و دسته برای جلوگیری از هر گونه تصادف محکم و سفت هستند و کنترل عالی را به همراه دارند.
در حالی که هر یک از تیغههای ضروری میتواند گوجهفرنگی را برش دهد، بسیار رایج است که قدرت تیغه آن بتواند میوه قرمز ظریف را خرد کند.
از طرف دیگر، چاقوی گوجهفرنگی سبک وزن با لبههای دندانهدار تیز است که به شما امکان میدهد بدون له کردن مرکز آبدار آن را با دقت برش دهید.
یک چاقوی سبزیجات ژاپنی، تیغه های ناکیری مستطیل شکل و پهن و همچنین فوق العاده تیز هستند.
برای خرد کردن سبزیجات برگ دار و همچنین برای تهیه برش های نازک و کنترل شده عالی است.
مانند سبزیجات، تهیه گوشت و ماهی نیز می تواند از استفاده از تیغه های تخصصی بهره مند شود.
احتمالاً اولین چاقویی که وقتی به گوشت فکر می کنید به ذهن شما خطور می کند یا چاقوی قصابی است که به این نام از حرفه ای که بیشتر از آنها استفاده می کرد نامگذاری شده است.
چاقوهای قصابی دارای تیغه های مستطیلی پهن هستند، شبیه به تیغه چاقوی ناکیری، اما بسیار پهن تر، با سوراخی در انتهای تیغه برای آویزان کردن آن.
تیغه حجیم و سنگین آن برای کار با گوشت خام و مرغ و حتی در صورت نیاز برای خرد کردن مناسب است.
از پشت تیغه می توان برای نرم کردن گوشت نیز استفاده کرد. با نیروی کافی در پشت آن، یک چاقوی قصابی می تواند به راحتی برش های مختلف گوشت و حتی استخوان های ضخیم تر را خرد کند.